Smedstorpets Labradoodles

Smedstorpet Australian Labradoodle AB 03-22 Accredited Star LogoSmedstorpet Australian Labradoodles Champion Smedstorpet Australian Labtadoodles All Star

Om oss

21052017-_70V9714-Redigera
Mia Boivie
Mia blev tillsammans med boxerhanen Bosse godkänd som vårdhundsteam i maj 2007 och var då först ut i Sverige. Sedan dess har hon arbetat yrkesmässigt med vårdhund, är tillika hundtränare och idag ansvarig för vårdhundsverksamheten i Uppsala kommun. Allt började med arbete inom äldreomsorgen men har idag utvecklats till att också inkludera psykiatri, barn med neuropsykiatriska sjukdomar och rehabilitering av vuxna med förvärvad hjärnskada, daglig verksamhet. Mias erfarenhet av arbete med sociala tjänstehundar har gjort att hon verkligen vet vilka hundindivider som behövs i arbetet inom vården. Egenskaper som att vara lättlärd, social, stabil och inte minst väldigt attraktiv för en vårdtagare/patient passar alldeles utmärkt in på rasen Australian labradoodle.

Uppfödningen drivs tillsammans med sambon Andreas Norin som arbetar yrkesmässigt som filmare och fotograf sedan 15 år tillbaka. Andreas har ett förflutet som tjänstehundsdressör med ett skapligt brett hundkunnande.

IMG_0523
Bosse

Sally, certifierad vårdhund, oktober 2016.
Vår kompetens inom professionell vårdhundsverksamhet sedan 2007 lägger grunden för noga utvalda hundar med många generationer i bagaget. De hundar vi i inledningsskedet valt att avla på härstammar från Tora’s Australian Labradoodles i Skottland och vi har ett nära samarbete med Jackie McLellan som äger Tora’s. Våra avelshundar är särskilt utvalda, DNA-testade, höft -och armbågsröntgade ögonlysta och alltså hälsogodkända för avel.

Sally cert