Smedstorpets Labradoodles

Smedstorpet WALA Star Logo.3.00535

Våra hundar

27072017-_70V9713
Smedstorpets Agnes
Efter Heartlands Brickie och Toradalriada’s Amazing Grace
Storlek: medium, 18 kg
Färg: aprikos
Päls: fleece
Agnes är dotter till Gracie, arbetar som vårdhund och utbildad skolhund. Agnes har en fantastisk anpassningsförmåga till olika människor och dess behov och växlar mellan aktivitet och vila på ett sätt som man ofta letar efter i en hund. Hon är väldigt stabil i olika miljöer och har ett otroligt sätt att lära. Agnes är allt vad man vill att en Austalian Labradoodle ska vara.

25092016-_70V8162
Toradalriada’s Sensational Sally
Certifierad Vårdhund
Storlek: small, ca 10 kilo
Färg: aprikos
Päls: spiralfleece
Fler bilder!
Sally är en underbar liten tjej som med sitt lugna och intuitiva sätt kommer att bli en stor tillgång för vår kennel och för den Australienska Labradoodlen i stort. I mötet med människor är hon lugn och inkännande, har alltid en stund över. Hon kan vänta in den som är lite försiktig och inte riktigt vågar närma sig. Med sitt lugn får hon personer att övervinna sin rädsla och skapar snabbt relation med henne. Att träna med Sally är roligt och enkelt, supersocial utan att vara påträngande och säker i olika miljöer.
Sally jobbar till vardags som vårdhund med både vuxna, äldre och barn med särskilda behov. Hon har blivit en ovärderlig länk i kontakten med dessa personer.
På fritiden är hon flockens snabbaste hund, hon verkligen älskar att springa. På många sätt en helt fantastisk liten hund.

IMG_1379
Raisdoodles Sammy "Sunny"
E.Puppy Love´s Ragtime N Jazz of Sunsethills
U. Manorlake Sweet as a Pie
Sunny kom till oss ifrån Skottland, jag träffade henne på en av mina resor dit och blev stormförtjust i henne. Ett år senare blev vi tillfrågade av hennes ägare om vi möjligen ville köpa denna lilla skönhet och självklart ville vi det! Sunny är uppfödd i England hos den välrenommerade kenneln Raisdoodles.
Hon är en väldigt social tjej, lugn, trygg och väldigt klok. En riktig Australian Labradoodle med andra ord.


Storlek: small, ca 10 kilo
Färg: choklad och vit
Päls: fleece

03122017-_70V0115
Smedstorpets Billie Jean
Efter Ocean State’s Fact or Fiction och Toradalriada’s Amazing Grace
Storlek: Medium, 20 kg
Färg: Choklad
Päls: Fleece
Billie, Billie, Billie, var ska vi börja någonstans med denna tjej. Alla som varit här och träffat oss på torpet kommer garanterat ihåg Billie. Hon är en supersocial tjej som verkligen älskar ALLA!!! Som alltid har tid över till var och en. Hon är väldigt stabil och följer med på vilka upptång du än kan få för dig. Hon utbildas till vårdhund och klarade första testet med bravur.
Hon har en fantastiskt byggnation och en underbar chokladfärgad fleecepäls. Hon är verkligen extra allt.

IMG_0088IMG_0363
Smedstorpets Diva
Mini 8 kg
Fleece päls
E. Ocean States Lil Archie
U. Toradalriada´s Sensational Sally
Diva är en liten mörk caramellfärgad tik, pigg och väldig. Det finns inget knä som hon inte vill ligga i och det finns inget fält som hon inte kan springa fort som vinden på. Hon är social och väldigt miljöstabil. Hon har en fantastisk konstruktion och kloka ögon som hon gärna använder i utpressnings situationer :).
Hennes mamma är vår kloka Sally och hennes pappa är OSL Lil Archie, en fantastisk mix av dessa två fantastiska hundar. Diva kommer att utbildas till vårdhund.

04112018-_70V1066
Smedstorpets Doris
Mini 5.2 kg
Fleece
E. Ocean States Lil Archie
U. Toradalriada´s Sensational Sally
Doris är vår minsta doodle, hon väger knappa 5.2 kg och är söt som socker. Hon har en fantastisk aprikosfärgad päls, mjuk som silke. Doris är en underbar liten tjej som charmar alla som möter henne, syster till Diva och även hon kommer att utbildas till vårdhund.04012018-_70V0459
Smedstorpets Carin
Efter Ocean State’s Tom Sawyer och Toradalriada’s Sensational Sally
Storlek: Small, 10 kg
Färg: Röd
Päls: Fleece
Carin kommer ur Sallys första kull och är fantastiskt fin, mjuk och följsam, mycket lik sin mor. Carin bor hos en suverän fodervärdsfamilj och vi har stora förväntningar på den här tjejen.


IMG_0005IMG_0009
Smedstorpet´s Enya
Medium 14 kg
Fleece
E.Ocean States Hot Commodity ”Theo”
U. Smedstorpet´s Agnes
Fantastiska Enya! Enya är från Agnes första kull. Pappa är vackra OSL Hot Commodity ”Theo” och vilken kombination!! Den här tjejen är verkligen en trafikstoppare. Hennes matte kan intyga att det kan vara svårt att bara ta en promenad med henne då hon alltid blir stoppad av människor som vill komma fram och klappa henne och hon lämnar verkligen ett kvarstående avtryck. Hon har en fantastisk mix av aktivitet och lugn. Vacker som en tavla är hon och bor hos en fantastisk fodervärd.

IMG_0318
Ocean States Commander in Chief ” Barkley” ALAA - 068299 WALA00011554

E. Landmarks King of Hearts
U. Ocean States Wrapped in Chocolate

Hips OFA:Fair Wallace:Good OFAElbows: Normal CERF: Normal PRA:Clear EIC:Clear DM:Clear IC:Clear

Barkley kom till oss i oktober 2018 från den välrenommerade amerikanska kenneln Ocean States Labradoodle med ägare Stefani Whiteman. Och vilken kille han är, vi är så glada och stolta att få förtroendet att förvalta denna stjärna. Han är inte bara vacker utan han har dessutom ett fantastiskt temperament. Han kommer att utbildas till vårdhund av Mia och han är redan med på jobbet och visar att han är en naturbegåvning. Han är lugn och säker och tar sig an uppgiften på ett väldigt bra sätt. Det roliga med den här killen är att han ”pratar” när han blir uppspelt, så galet gulligt. Han är en stor medium med en vacker caramellfärgad päls som är helt fantastiskt mjuk och glänsande. Han kommer att sprida sin stjärnglans här på Torpet.


IMG_0066IMG_0065
Toradalriada´s Dark Island Lennox
Medium 17 kg
Fleece
E. Hale´s Dapper
U. Toradalriada´s Jetíaime
Möt våra allra första avelshane Lennox. En hund som har allt vad man kan önska sig hos en Australian Labradoodle.
Han kommer från Toras Australian Labradoodle som har haft ögonen öppna efter en kille som skulle kunna uppfylla våra önskningar. Som han gör!! Hans pappa är Hale´s Dapper och jag träffade honom hos Jackie och blev helt förälskad i hans fantastiska temperament och underbara konstruktion. Jag och Dapper har gått flertalet promenader tillsammans och för mig är han helt fantastisk.
Lennox är en mycket cool kille och han är vacker dom en dag. Han följer glatt med på det mesta och han tar det mesta med ett stoiskt lugn. Lennox bor hos en fantastik foderfamilj och utbildas till vårdhund.

IMG_8302
Hale´s Dapper och jag på en av våra promenader i Skottland.

25092016-_70V8030
Toradalriada’s Amazing Grace är nu pensionerad
Storlek: medium
Färg: choklad
Päls: fleece
Gracie kom till oss våren 2016 och är mamma till vår första kull här på Smedstorpet. Och vilken kull!!!! 9 helt fantastiska valpar som sakta men säkert utvecklas till lysande hundindivider.
Gracie själv är en riktig människohund, hon vill alltid vara nära och hon är egentligen aldrig långt borta. Hon är snällheten själv och hon har snabbt anpassat sig till sin nya livsstil. Hon följer med överallt, är lugn och säker i alla miljöer. Hon ligger lika gärna i soffan som följer med på promenader eller åker med till jobbet. Hon har nedärvt sitt fantastiska temperament till valparna som redan visar framfötterna på flera sätt.